En Son Yayınlananlar:

5 Mayıs 2013 Pazar

Angel Heart


Şeytan Çıkmazı, Angel Heart
Yönetmeni: Alan Parker
 Tür: Gerilim, Gizem
IMDB Puanı: 7.3/10
Ülke: ABD, Kanada, İngiltere
Yapım:1986 ABD
Yayınlanan Tarih: 4 Aralık 1987
Görüntü yönetmeni; Michael Seresin
Senaryo yazarı: William Hjortsberg, Alan Parker
 Oyuncular:
 Mickey Rourke, Robert De Niro, Lisa Bonet, Charlotte Rampling, Stocker Fontelieu,
Brownie McGhee, Michael Higgins, Elizabeth Whitcraft


Korku-Gerilim tarzındaki filmleri bilirsiniz. Bu türde dişe dokunur senaryolar pek nadir cıkar. Genellikle bir iki araba dolusu genç, sağa sola gidip, tuhaf yerlerde, çeşitli dünya dışı ya da ruhani boyuttan gelen yaratıklar tarafından hunharca katledilirler. Zombiler, vampirler ve şeytani yaratıklar, kan, vahşet vs. hepsini unutun.
Sizlere korku gerilim türünün şaheserlerinden birini tanıtacağım.


1950'lerin Harlemine gidiyoruz. Filmin atmosferi anında sizi içine alıyor. 50'li yıllarda geçen bir  polisiye-cinayet filmi edasıyla başlayan olaylar, Mickey Rourke'un efsanevi denilebilecek oyunculuğuna Robert De Niro'nun tüm gizemiyle katılmasından itibaren tuhaf bir şekilde gelişmeye başlıyor.


Hayran kalınacak derecede güzel yazılmış senaryo, mükemmel prodüksiyon tasarımcılığı ve görüntü yönetmeni Michael Seresin ile birleşince ortaya cıkan iş, şaşırtıcı derecede gerçekci ve etkileyici bir atmosferde akan bir gizem öyküsü. Öyle ki filmin son çarpıcı sahneleriyle allak-bullak bir şekilde kalkıp kendime bir kahve yapmaya gittiğimde, mutfakta bir mikrodalga fırın görmek beni şaşırttı. Ancak ondan sonra 50'li yıllardan silkinip (emin olmak için birde camdan arabalara baktıktan sonra) geçtim yazımın başına.
  86 yapımı bu filmi halen izlemediyseniz tam zamanıdır. Benim puanım 8.0/10   
 Yazı:   by OvErUyUz
Kısaca Konusu;
         Uyarı: Yazının devamı, 
eserin konusu hakkında ayrıntılı bilgi içermektedir.
Ocak, 1955. Harry Angel (Mickey Rourke) New York'da özel detektifdir. Tehlikeli işlerle uğraşmaz, çoğu zaman sıradan takip etme gibi işlere bakar. Bir gün Louis Cyphre isimli kişi (Robert De Niro) onu Johnny Favorite isimli eski bir şarkıcıyı bulmak için tutar. Favorite, II. Dünya Savaşından sonra kaybolmuş, hastaneden hala çıkmadığı raporu olsa da hala ortalıkta yoktur. Harry Angel ilk başta olayı araştırır fakat olayla ilgili kişilerin hepsi bir bir öldürüldükten sonra Angel işi birakmak ister fakat Cyphre daha fazla para vermeyi teklif edince Harry Angel işi tekrar kabul eder. Olayla ilgili araştırmaları gittikçe ilginçleşmeye başlamaktadır. Hatta bir süre sonra Harry kendisini voodoo ve satanizm'in dünyasında bulur
 Filmde önemli rollerde Mickey Rourke ve Robert De Niro’nun yanı sıra, bir dönem TRT ekranlarında gösterilen Cosby ailesinin büyük kızı Denis rolü ile hatırlanan Lisa Bonet var…
 Ödüller:
Film Lisa Bonete Young Artist Ödüllerinde Favori Genç Aktris Ödülü kazandırmışdır. Robert De Niro En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Alan Parker En iyi Senaryo ve Lisa Bonet En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Saturn Ödülüne aday gösterildi.

FRAGMAN




Şeytan Çıkmazı , Angel Heart
(türkçe Dublaj Tek Part Full izle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...