En Son Yayınlananlar:

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Anneler Gününüz Kutlu Olsun...!! "Annem Hakkında Her Şey"

All About My Mother
Yönetmen: Pedro Almodóvar
Oyuncular: Cecilia Roth, Marisa Paredes, Candela Pena, Penolope Cruz
Yapım: İspanya , Fransa.  Yapım yılı: 1998
Tür: Drama, Komedi
  IMDb: 7.8 / 10
Tür: Dram
Süre:105 dk 


Oyunculuk mesleğini seçen tüm kadınlar,
  Rol yapan tüm kadınlar,
  Rol yapan ve kadın olan erkeklere,
  Anne olmak isteyen tüm kadınlara,
  Görünüşteki düzene...
    diye  bitiriyor Almadovar filmini..

   1,5 Saatten biraz fazla Almadovar'ın beyninin muhteşem kıvrımlarında bir yolculuk bu.. Hiç bitmemesini istediğimiz bir yolculuk.. 'Kadın' kokan, farklılık kokan, özlem kokan, dayanışma kokan bir film..

   Seneler sonra tekrardan izlemenin hazzını yaşıyorum. Sinemanın büyüsüne birkez daha aşık oluyorum..

   Güçlü kadınların, kız-kardeşliğin filmi 'All About My Mother'. Hüzünlü mü? Evet, çokça hemde. Ama yenilmemenin hikayesi de ayrıca. Dik durmanın, göğüslemenin hikayesi. Birçok insana göre 'çapraşık' aşkların hikayesi..

   İçinde kocaman bir 'kaybediş' var. Ama Almadovar eşsiz sinema diliyle, o hüzünde boğulmamıza izin vermiyor. Her karakter başlı başına bir hikaye. Herşey o kadar ince düşünülüp, tasarlanmış ki tek bir kusur bile barındırmıyor.


   Almadovar gibi bir dehanın varlığı için şükrediyorum resmen. Her filmini apayrı seviyorum. Her zaman seçtiği konularla ve konuları işleyiş tarzıyla beni ters köşeye yatırıyor.

   Almadovar'la ilgili yüzlerce şey söyleyip, yazabilirim.Ama bu asla yeterli olmaz. O yüzden, filmlerini izlemeyen varsa,hemen izlemeye başlamalı. Çünkü çok şey kaçırmıştır hayattan..

   All About My Mother'a gelirsek;
   Filmimiz oğlunu tek başına büyütmüş bir annenin hikayesiyle başlıyor. Babasını hiç tanımayan bir çocuk. Doğumgününde annesine babasını anlatması için söz verdirtiyor. Ama maalesef  bu dileği gerçekleşmeden bir kaza sonucu ölüyör. Annesi Manuela'da 18 yıl önce kaçarak geldiği Madrid'ten Barcelona'ya dönüyor. İsteği oğlunun (Esteban) babasını bulup, bir oğlu olduğunu ona söylemek. Barcelona'da arkadaşı Agrado ile karşılaşıyor. Agrado fahişelik yapan bir travestidir. Ve Agrado sayesinde, hayatının çok önemli bir yerine yerleşecek olan rahibe Rosa'yla tanışıyor. Bu üç kişininde ortak paydada buluştukları biri vardır: Lola!Lola ki, kadınlarında en zalimidir, erkeklerinde en zalimidir...


   İzlemeyenler için daha fazla ayrıntı yazmayacağım.. Anneler Günü için farklı bir seçim yaptık. Ama içinde bolca sevgi olan herşey güzeldir. Tıpkı anneler gibi, annelerimiz gibi..

   Unutmayın ki annelerimiz varoldukça hala çocuğuz. Ve çocuk olmak bu dünyadaki en güzel şeydir..

   Tüm annelerin, anne adaylarnın, anne olmak isteyen, istemeyen  herkesin  'ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN'.
 İYİ SEYİRLER...

Yazı: olimposgod

 FRAGMAN


Annem Hakkında Her Şey , All About My Mother
(Türkçe Dublaj Tek Parça Full izle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...