En Son Yayınlananlar:

10 Mayıs 2013 Cuma

Bisiklet Hırsızları


Ladri Di Biciclette
1948
Ülke: İtalya
Dram,Suç
93 Dak.
Vittorio De Sica
Sergio Leone ,  Lamberto Maggiorani ,  Enzo Staiola ,  Lianella Carell ,  Gino Saltamerenda
Vittorio De Sica ,  Cesare Zavattini ,  Suso Cecchi D'amico ,  Adolfo Franci ,  Suso Cecchi D\'amico ,  Oreste Biancoli ,  Gerardo Guerrieri
Vittorio De Sica ,  Giuseppe A
Imdb:8.4
 
   Bugün tanıtmak istediğim,izlenimlerimi paylaşmak istediğim,çok eski,kült bir film;Bisiklet Hırsızları..
   Yaklaşık olarak on sene önce izledim ben bu filmi.Ama bende öyle bir yer etmiş ki,dün gibi hatırlıyorum hissettirdiklerini.Yoksulluğun,çaresizliğin,umutsuzluğun,bitmişliğin portresini o kadar güzel tasvir etmiş ki yönetmen,kolay kolay zihinlerden silinecek gibi değil..
   1948'lerin Roma'sı..II.Dünya Savaşı'nın hemen sonrası.Halk yorgun-bitkin...Ama bir şekilde nefes almaya devam etmek zorundalar.Çünkü bakılması gereken çocuklar ve yaşanması gereken bir hayatları var herşeye rağmen..
   Bizim kahramanımız Antonio Ricci'de işte bu şartlar altında,bir iş bulup,ailesine bakmak zorundadır.Bu çaresizlik içinde bir umut ışığı belirir ve kendine bir iş bulur.Yalnız işe başlayabilmesi için bir bisiklete ihtiyacı vardır.Bisikleti tedarik etmeyi başarır.Bir süre sonra bisikleti çalınır.Bisikletin çalınması demek 'aç kalmak'demek,'yitiriliş'demek..O bisiklet o kadar çok şeyi temsil ediyor ki..İçinde kocaman hüzünler barındırıyor.Antonio polise başvurduğunda da,polis ''yapabilecek birşeyleri olmadığını,kendi imkanlarıyla bulmalarını''söylüyor.Kahramanımızda oğluyla birlikte,karış-karış Roma sokaklarını dolaşmaya başlıyor.
  Vittoria De Sica'nın siyah-beyaz bu şaheserini bir şekilde izleyin..Duygu yoğunluğunun çok fazla olduğu bir film.Öyle ki,ben 2.'ye izlemeye cesaret edemiyorum..
  2013'ün dünyasından sıyrılıp,1948'lere gitmek,o zamanın atmosferini hissetmek hatta içine girmek apayrı bir deneyim olacak filmi izlemeyenler için.
  Savaşın kötülüğünü hiçbir ırk,hiçbir millet,hiçbir insan,hiçbir çocuk yaşamasın..Barış için herkes üzerine düşen görevi yapsın..Herşey en yakınındakini sevmekle başlar..Huzurlu bir dünya dileğiyle..
İyi Seyirler... olimposgod



 FRAGMAN





Bisiklet Hırsızları, Ladri Di Biciclette
(Türkçe Dublaj Tek Parça Full İzle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...