En Son Yayınlananlar:

31 Mayıs 2013 Cuma

Cabin In The Woods


Dehşet Kapanı
Yıl: 2011
Ülke: ABD
IMDB Puanı: 7.6/10
Tür: Korku, Gerilim
Yönetmen: Drew Goddard
Senaryo: Joss Whedon
Oyuncular: Kristen Connolly,
Chris Hemsworth, Anna Hutchison,
Fran Kranz
Müzik: Vassy, Switchfoot
Süre: 95 dakika


" Şu da istatiksel bir gerçektir ki, arabasında nargile taşıyan birisini polisler asla çevirmez. Niçin mi? Çünkü bu adamdan korkarlar. Onun daha ileri görüşlü olduğunu, kendi mantığı ile onları köşeye sıkıştıracağını bilirler..."
 
Yazıya filmin en eğlenceli karakteri olan Marty’nin (Fran Kranz) komik bir repliğiyle başlarken, hemen şunu ifade edeyim ki, bu filmde Scream, Cabin Fever,  Evil Dead, Dawn of The Dead, The Hunger Games, Saw, Zombieland ve hatta The Cube filmlerini bir arada harmanlanmış olarak bulacaksınız...


Filmin fragmanında da vurgu yapıldığı üzere, karşımızda birkaç değişik karakterde gencin, hep birlikte tatile çıkarak, sırayla öldükleri, klişe bir senaryo var gibi dursa da, aslında hiç de öyle değil...

Oldukça sıradan ve bilindik bir senaryoyla başlayan film, geliştikçe, tanrısal öğelerle, hatta "ateistik"  denebilecek cüretkarlık da göstererek, bugüne kadar izlediğiniz bütün korku karakterlerini size sunuyor. Adeta tüm ekranı kana bulayarak, izleyicinin her zaman istediği kan, şiddet ve aksiyon öğeleriyle, biraz da dalga geçiyor.


Beş arkadaş ormandaki gizemli kulübeye geldiklerinde, keyifsiz olucağını sadece bizim bildiğimiz, keyifli bir tatil yapacaklarını sanmaktadır. Oysa onlar tanrılar için düzenlenmiş bir kurban töreninin parçasıdırlar. Ve bu tören öylesine şiddetli olacaktır ki, internette bir yorumcu şöyle söylemiş "Tanrılar bize bu kadar öfkeli midir ki insanoğlundan böyle bir rüşvet alırlar" 


Daha önce çok satan işler çıkartan ünlü senaryo yazarları Joss Whedon ve Drew Goddard’ın Dehşet Kapanı, korku filmlerine bambaşka bir yaklaşım ile seyircilere heyecan ve sürprizlerle dolu bir korku şöleni sunuyor.
 

Herşeyden önemlisi, filmin sonuna kadar çeşitli süprizlerle karşılaşacak ve sonunda ise yine benzer bir şok yaşayarak filmi farklı bir korku filmi olarak beyninize kazıyacaksınız. Açıkcası bu film için son söz olarak "iyi seyirler" demek biraz tuhafıma gidiyor. Filmin korku filmi karakterlerini aşağılayıcı ironik denebilecek tavrı nedeniyle, korku filmi sevenlerinde, sevmeyenlerinde iyi vakit geçireceğini düşünüyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum.

Yazı: aslimaniac


FRAGMAN



Cabin In The Woods , Dehşet Kapanı
(Türkçe Dublaj Tek Parça Full İzle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...