En Son Yayınlananlar:

10 Mayıs 2013 Cuma

Paraiso Travel


Cennet Yolculuğu, Paraiso Travel
Filmin Yönetmeni: Simon Brand
Filmin Türü: Dram
IMDB Puanı: 7.1
Yapım Yılı: 2008
Ülke: ABD, Kolombiya
Yayınlanan Tarih: 10 Haziran 2009
Senaryo yazarı: Jorge Franco Ramos, Juan Manuel Rendon
Oyuncular:
 Angelica Blandon, Raúl Castillo, Aldemar Correa, Margarita Rosa de Francisco, Ana de la Reguera, Germán Jaramillo, John Leguizamo, Chiko Mendez, Edward Steven Mesa, Luis Fernando Munera, Jesús Ochoa, Loukas Papas, Panama Redd, Eddie Rosado, Vicky Rueda, Ana María Sánchez, Indhira Serrano, Bob Weston

   Avrupa Birliği, bünyesindeki ülkelerin vatandaşlarına serbest göç hakkı tanıdığı için, birçok Avrupalı vatandaş Avrupa'nın gelişmemiş doğu kısmı tarafından, ona nispeten daha çok gelişmiş olan batı kısmına göç etmektedir. Özellikle de İtalya, Almanya, İspanya ve Fransa en çok göç alan ülkeler arasında gelmektedir. Farkedilebilir bir biçimde Avrupa Birliği'nin bazı ülkeleri yeni üyelerden daha avantajlı durumda gözükmektedir; örnekle, çok büyük sayıda Polonyalı insan İngiltere, İrlanda ya da Hollanda'ya göçerken, yüksek sayıda Romanyalı ise genelde İtalya ve İspanya'yı seçmekte. Diğer bir yandan Fransa ve Almanya ülkelerine Doğu Avrupa'dan gelecek göçmenler için çeşitli yasalar ve sınırlandırmalar çıkarmıştır fakat İngiltere ve İrlanda'da hiçbir kısıtlama yoktur.

   Polonya'nın Avrupa Birliği üyesi olmasından (Mayıs 2004), 2007 yılının başlarına kadar 375.000 Polonyalı İngiltere'de iş sahibi olmuştur ki, bu rakam İngiltere'de yaşayan 750.000 Polonyalı'nın 3'te birini oluşturmaktadır. Çoğu Polonyalı, İngiltere ve İrlanda arasında mekik dokuyan birçok Doğu Avrupalı gibi sezonluk çalışmaktadır.

  
  Ülkemize gelirsek,  İTO’nun yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’ye her yıl yaklaşık 300 bin kaçak göçmen giriyor. Bunların yarısı da ev işleri ve bakıcılığın yanı sıra, fuhuş, inşaat, tekstil, gıda sektörlerinde çalışıyor. 163 farklı ülkeden gelen kaçak göçmenlerin sayısının 1 milyonu bulduğu belirtiliyor.ULUSLARARASI Çalışma Örgütü’nün verilerine göre dünyada göçmen işçi ve aile sayısı 120 milyona ulaştı.


   Konu Amerika Birleşik Devletleri'ne geldiğinde ise durum korkunç bir hal almakta. Gerçekleşmese de, dünya üzerindeki göç hareketlerinin 4/1'i ABD hedeflidir. Sahte Amerikan rüyası peşindeki milyonlar ABD göç yollarında ya hayatlarını kaybetmekteler ya da hedeflerine ulaşamadan geçtikleri ülkelerde suç örgütlerine katılmaktalar.

   Konuyla ilgili Latin Amerika göç istatistikleri, ABD  göçmen istatistikleri ve göçmen suçları istatistikleri durumun Yeni Dünya da ne kadar korkunç olduğunu gösteriyor. ABD'nin göçmenlik politikaları ve dünyadaki politikalarının yarattığı göç hareketleri arasında korkunç bir çelişki var.


   Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum çünkü başlı başına incelenmesi gereken ve bizim alanımız olmayan bir konu. Filmimize gelirsek; tahmin edeceğiniz üzere filmimiz Amerikan rüyası gören  Kolombiyalı iki genç üzerine.

   İnsanların kendi ülkelerinde yakalayamadıkları mutluluğu, huzuru, özgürlüğü ve yaşam standartlarını başka bir ülkede aramak için yola çıktıklarında düşebilecekleri durumlarla alakalı bu film. İki gencin bir macera gibi başlayan hikayesi, insan tüccarları, uyuşturucu, göçmen polisi, açlık, aşağalanma, kandırılma, fuhuş, kadın ticareti gibi dünya gerçekleriyle son buluyor.


   Ağır ve istatistiklerle dolu bir yazı olduysa özür dilerim. Hayatımın 3-4 yılını göçmen olarak buna benzer hayal yolculuklarıyla geçirmiş, orta yaşlı bir adam olarak film beni çok etkiledi. Aslında toplumsal mesajlarla dolu, çok ağır bir film değil. İçinde barındırdığı aşk hikayesi ve genç adamın hayata tutunma çabaları konuyu biraz olsun yumuşatmış.

Güzel senaryosu, hatrı sayılır oyunculuk performansları ile güzel çekilmiş izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum ve 7.4 olarak puanlıyorum.

Ait olduğunuz yerlerde mutlu olabilmeniz umuduyla iyi seyirler..

Yazı: OvErUyUz

FRAGMAN




Cennet Yolculuğu, Paraiso Travel
(Türkçe Dublaj Tek Part Full İzle)

 

Alıntı ve kaynaklar:
teşekkür ederiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...